Ieder kind verdient een verjaardag

Vacature: Stichting Jarige Job zoekt Operations Manager

Over Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er meer dan 61.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar (SCP) die hun verjaardag niet kunnen vieren. Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is! Op de mooiste dag van het jaar zijn er geen cadeautjes, geen ballonnen en geen traktaties voor op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Stichting Jarige Job helpt door het geven van een complete verjaardagsbox t.w.v. € 35,- aan de ouders van deze kinderen. In deze box zitten slingers, ballonnen, lekkers voor thuis, traktatie voor op school en cadeautjes.

Jouw uitdaging

Stichting Jarige Job is op zoek naar een Operations Manager om de dagelijkse operatie te runnen en ervoor te zorgen dat de logistieke processen blijven aansluiten bij de huidige groei. Dagelijks worden er honderden verjaardagsboxen ingepakt, veelal door bedrijven, die met collega’s maatschappelijk betrokken willen zijn. Het inpakken van verjaardagsboxen is een mooie activiteit, waarbij bewustwording en betrokkenheid wordt gecreëerd, voor het sociaal maatschappelijk probleem ‘armoede onder kinderen’. Daarnaast is het echt handen uit de mouwen steken en concreet helpen op een bijzonder feestelijke locatie in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Jarige Job groeit en bloeit en in 2018 zijn er 55.000 verjaardagsboxen uitgegeven, een toename van 23% ten opzichte van het jaar ervoor.

Jouw taken

Als je gaat werken bij Jarige Job, dan ben je uitvoerend, aansturend en informerend waarbij je de verantwoordelijkheid hebt over de operatie. De werkzaamheden:

• Beheren van het logistiek planningsproces, productie- en automatiseringsprocessen zoals voorraadbeheer, verwerken van aanvragen, sturen op hoofdlijnen en zorgen dat het werk afkomt;
  • De aanvraagprocedures van verjaardagsboxen vereenvoudigen en de verwerking daarvan verbeteren;
  • Optimaliseren van de inkopen b.t. de inhoud van de verjaardagsbox;
  • Verdere implementatie van het nieuwe ERP systeem Netsuite;
  • Onderhouden en uitbreiden van contacten en samenwerkingen met partners als Voedselbanken, Leergelden, Sam& en leveranciers;
  • Aansturen, interesse hebben en verbinden van vrijwilligers voor de teamuitjes en logistieke werkzaamheden;
  • Afstemming tussen operatie en marketing en communicatie bij evenementen en acties.

Jouw profiel

Wat ons aanspreekt in jouw profiel is dat je aantoonbaar ervaring hebt in een omgeving waar logistieke processen de kernactiviteit vormen. Daarnaast  is voor ons belangrijk:

• Een afgeronde opleiding HBO-niveau op het gebied van logistiek of gelijkwaardig;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie;
  • Jij houdt je hoofd koel wanneer de dag totaal anders loopt dan verwacht en weet ondanks dat de dag weer helemaal naar jouw hand te zetten;
  • Zelfstandigheid, nauwkeurigheid en analytisch denkvermogen voor het denken in processen en inzicht hebt in het verloop van de operaties;
  • Ruime ervaring met het onderhouden en werken met ERP systemen, specifieke ervaring met Netsuite is een pré. Vanzelfsprekend ben je bedreven in Excel;
  • Proactieve en enthousiaste instelling, in staat om nauw samen te werken met een divers team;
  • Ervaring met het begeleiden en aansturen van vrijwilligers is een pré;
  • Een praktische instelling, groot probleemoplossend vermogen, je communicatief sterk, flexibel, besluitvaardig en resultaatgericht bent;
  • Passie voor Stichting Jarige Job en maatschappelijk betrokken.
  • Dat je bij voorkeur in de omgeving van Rotterdam woont.

Wij bieden

• Een unieke kans om een bijdrage te leveren aan de gedreven, impactvolle en inspirerende stichting.
  • Je onderdeel te laten zijn van een klein, divers en hecht team.
  • Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, uitdaging in een bijzondere omgeving.
  • Een tijdelijk contract met intentie tot vast contract.

Enthousiast en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zien wij graag je sollicitatie!

Extra informatie

Naar verwachting beslaan de werkzaamheden 32-40 uur per week. Voor meer informatie kan je je richten tot Camiel van Damme – 06-29737123 & camiel@dutchleaders.nl. Solliciteren kan tot 20 September 2019; de eerste ronde kennismaking bij Stichting Jarige Job vindt plaats op 23 September en de tweede ronde op maandag 30 September 2019.